Yalla Doha 2019 :

Katar je zvanično najbogatija država sveta, Katar, nalazi se na Arabijskom poluostrvu i izlazi na topli Persijski zaliv, luksuzu boja i mirisa, zlata i svile, nebodera i tirkiznog mora.
Turistički je posećena tokom cele godine, a najbolje vreme za posetu ove
luksuzne države je tokom zime i proleća, pogotovo u februaru, martu i
aprilu, kad je i vrhunac sezone.
Ova zemlja je prebogata naftom, plaže su idealne za ljubitelje laganog
odmora. Doha, glavni grad Katra, je nekada bila malo selo koje je
živelo od ribarstva i lova na biserne školjke.

Ova zemlja je prebogata naftom, plaže idealni za ljubitelje laganog odmora, Doha, glavni grad Katara, je nekada bila malo selo koje je živelo od ribarstva i lova na biserne školjke. U ponudi agencije Yalla Travel luksuzan hotel Banana island resort i garantovano najniža cena.

Doha putovanja | ultra last minute 2019‎‎‎ u  cenu aranžmana  smeštaj u Anantara Bananaisland Resort 5*:

CENA YALLA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-Aerodromske takse .
-Avio prevoz na relaciji Istanbul-Doha-istanbul (važi do popunjenosti promotivnih sedišta ekonomske klase;
, sa dozvoljenih maksimalnih 20 kg prtljaga (1 kofer) i 8kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi.
(Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja; deca do 2 god-nemaju pravo na
besplatan prtljag).
-Smeštaj u King / Primer Sea view sobama smeštajnog tipa prema tabeli, na bazi 4 noćenja/3 usluge doručka ili 5 noćenja/4 usluge doručka ili 7 noćenja/6 usluga doručka ili 9
noćenja/8 usluga doručka, u Banana island resort u Dohi.
-Kolektivni transferi prema programu.
-Asistencija lokalnog predstavnika na engleskom jeziku (ne podrazumeva se svakodnevna i celodnevna asistencija ,dok je predstavnik na srpskom jeziku dostupan putem telefona )
-Troškovi organizacije putovanja / Viza- Katar 2019 | Sjajna ponuda

Paketi u pdf-u

Doha putovanja | Yalla ultra last minute 2019‎ :

Katar | Leto 2019 | First Minute ponude‎
Crowne Plaza
Detaljnije
Katar | Leto 2019 | First Minute ponude‎
Sapphire Plaza Hotel
Detaljnije
Katar | Leto 2019 | First Minute ponude‎
Ramada Encore Doha
Detaljnije

Šta treba da znate pre putovanja u Dohu :

Doha je moderna prestonica koja u današnjem obliku postoji tek nekih 40 godina. Neboderi, tržni centri i luksuzni hoteli počeli su da niču tek nakon proglašenja nezavisnosti od britanske vlasti 1971. godine, kada je postala prestonica i ekonomski centar zemlje. Zahvaljujući zalihama nafte, mali emirat u Persijskom zalivu je veoma bogat, a 2022. će biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu. Veliki savremeni aerodrom, sistem modernih puteva, vrhunski hoteli, šoping iz snova, muzeji, moderna zdanja najeminentnijih svetskih arhitekata našeg vremena (Norman Foster, Zaha Hadid, Jean Rousel…), prelepe plaže, izleti u pustinju i čuveno arapsko gostoprimstvo, samo su neki od razloga za posetu Dohi.

Katar je trenutno pod diplomatskim i ekonomskim embargom od strane Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina i Egipta, ali to nije uticalo na bezbednost u zemlji. Posetioci će ipak osetiti jednu posledicu sankicja, a to su znatno niže cene luksuznog smeštaja, pa se cena sobe u hotelu sa pet zvezdica može naći već za 250 dolara.

Gastronomska

Ponuda u Dohi je spektakularna i ovde možete obedovati u nekim od najboljih restorana internacionalne kuhinje na svetu. Među favoritima su japanski restoran Nobu u hotelu Four Seasons Doha i Rodizio, brazilski steak-house u hotelu Crowne Plaza Doha. Posebno iskustvo je obedovanje u lokalnim restoranima bliskoistočne kuhinje, a Souq Waqif (istorijski bazar, izgrađen relativno skoro) i Corniche (promenada-bulevar duž zaliva) su mesta na kojima je ponuda najbolja.

Nacionalni muzej Katara

Zahvaljujući donacijama vladajuće porodice, Katar se može pohvaliti velikim brojem muzeja, koji su svi potpuno besplatni. Najznačajniji su Muzej islamske umetnosti, Arapski muzej moderne umetnosti i Nacionalni muzej Katara. Vredi posetiti i Katara Cultural Village – kompleks dizajniran tako da podseća na tradicionalno katarsko selo, sa brojnim kulturnim sadržajima i restoranima. Treba napomenuti da za razliku od privatnih hotelskih plaža, na kojima je stranim turistima dozvoljeno da nose „zapadnjačke kupaće kostime“, javna gradska plaža pod upravom Katara Cultural Village-a ima striktnija pravila koja se obavezno moraju poštovati!

Da biste videli u kakvom luksuzu žive stanovnici Dohe, posetite deo grada The Pearl, koji se sastoji od veštačkih polustrva i ostrva, na kojima su smešteni luksuzni stambeni kompleksi, šoping centri i restorani, bioskopi, šetališta i marine sa ultramodernim jahtama.

izvor@travelmagazine.rs

http://www.travelmagazine.rs/sta-treba-da-znate-pre-putovanja-u-dohu/