Kairo-Egipat -Specijalne ponude  2020 : je smešten na obalama i ostrvima Nila u severnom Egiptu, malo južnije od mesta gde reka napušta svoju pustinjom oivičenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca započinjući deltu Nila.

Najstariji deo grada je na istočnoj strani reke. Moderni deo se postepeno širi zapadno okružujući zelene površine doline Nila. Zapadni delovi su sagrađeni po uzoru na Pariz u doba Ismaila Veličanstvenog, sa širokim bulevarima, parkovima i otvorenim prostorima.

Najstariji deo na istoku je potpuna suprotnost. Rastao je nasumično vekovima pun uskih zakrčenih staza. Dok zapadnim Kairom dominiraju zgrade vlade i državne zgrade u modernom stilu, istočni deo je ispunjen stotinama starih džamija koje služe kao orijentiri.

Obilno upotrebljavanje vode iz Nila omogućilo je gradu da se širi ka istoku, dalje u pustinju. Mostovi povezuju Kairo sa ostrvima Gezira i Roda na kojima su smeštene mnoge vladine zgrade i mnoge kuće vladinih službenika.

Mostovi se takođe pružaju preko Nila povezujući grad sa predgrađima Giza i Imbabah. Najduži most u Kairu, ali i čitavoj Africi je Most 6. oktobra dugačak 22 kmkoji spaja središte grada sa vazdušnom lukom.

PROGRAM U PDF-U
Steigenberger El Tahrir Kairo-Nova godina 2019
STEIGENBERGER HOTEL EL TAHRIR
Detaljnije
NOVOTEL CAIRO EL BORG
Detaljnije
Sofitel Cairo Nile El Gezirah kairo 2019
SOFITEL CAIRO EL GEZIRAH
Detaljnije
Mercure Cairo Le Sphinx- Kairo Putovanje (2019)
Mercure Cairo Le Sphinx
Detaljnije