kazablanka maroko 2019 | Jeftinija putovanja | Prevoz i smeštaj na popustu‎‎- magični crveni grad je zemlja na severu Afrike, bogatog kulturnog nasleđa, istorije i tradicije. Ovde vas obuzima osećanje da ste se vratili u biblijsko vreme.

Kraljevina Maroko razdvojena je od evropskog kopna samo 15 km širokim Gibraltarskim moreuzom. Plodne ravnice, preko 4.000 m visoki vrhovi Atlasa i zelene oaze usred nepregledne Sahare čine ovu zemlju itekako posebnom.

Maroko 2019 ‎‎ :Rabat– glavni grad Maroka. Veoma tolerantan I otvoren za sve što je inače u arapskom svetu strogo zabranjeno. Postao je jedan od omiljenih turističkih destinacija Evropljana. Izvrsne, čiste plaže, mesta za noćni provod kao i luksuzni resorti čine ovo mesto nezaobilaznom stanicom. Odlična je polazna stanica za obilaske ostalih gradova I lokaliteta u blizini.

Agadir, u prevodu sa berberskog “beli grad”, centar je turizma i najpoznatije letovalište Maroka na obali Atlantskog okeana.

Klima Marakeš-u je raznolika, veliki gradovi su u zoni atlantske i mediteranske klime, sa dugim i toplim letima i blagim zimama. Divan je prizor u jesen kada prilazite Marakešu, gore u visovima Atlasa beli se sneg, a u podnožju je temperatura od 20 do 25 stepeni u toku dana. Idealni meseci za posetu su od marta do oktobra kada ima najmanje padavina, ali je najviša temperatura okeana u oktobru I iznosi maksimalnih 23 stepena.

VIZA: Uz biometrijski pasoš Republike Srbije viza je potrebna I pribavlja se u Ambasadi Maroka u Beogradu . Možete je pribaviti lično ili uz posredstvo naše agencije yalla travel-a. Potrebna dokumentacija: Fotokopija prve strane pasoša Fotografija 3.5 x 4.5 cm Potvrda o zaposlenju Potvrda o visini primanja Rezervacija karte Rezervacija smeštaja i sve dostavite na šalteru yalla travel-a

Za individualne polaske poželjno je aplicirati do 20 dana pred put.

Marakeš Paketi u pdf-u

kazablanka maroko

kazablanka maroko 2019 LABRANDA AQUA FUN- Yalla

Riad dar Anika

Specijalne ponude 2019

Riad Karmela

Maroko Letovanje

Maroko Letovanje – Riad Karmela Princesse

Maroko last minute avionom

Maroko last minute avionom – Riad Petit Karmela

 Maroko Aranžmani

Maroko Aranžmani 2019 -Riad Zineb

Maroko ultra last minute

Maroko ultra last minute-Dar Tchaikana

VODIČ za putovanje – kazablanka maroko 2019 :

Dobro došli u zemlju malog princa, začina, berbera, kamila, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca i jedinu zemlju na svijetu koja vam omogućava da u istom vidnom polju imate palme koje se njišu na pustinjskom pijesku i snježne vrhove planine Atlas. Dobro došli u crveni Marakeš.

Dolazim na glavnu autobusku stanicu gdje trebam da sačekam auto koji će nas odvesti do hotela. Inače, razlog mog boravka u Maroku bila je XI konferencija o marketingu na kojoj sam trebao da držim predavanje, na kojoj je bilo oko 150 ljudi iz oko 30 zemalja iz čitavog svijeta.

E sad, gledajući neka tri momka kako pristižu, nisam ni sanjao da će mi se za samo nekoliko minuta desiti jedna veoma simpatična situacija, koja savršeno opisuje različitost između naroda i religija u svijetu. Sjeli smo u auto, lagano se upoznali i zaputili prema hotelu u kojem ćemo biti smješteni narednih nekoliko dana. U taksiju smo bili Younes iz Tunisa, Carlos iz Ekvadora, Fuaz iz Bahreina, simpatični taksista Marokanac i ja.

Pet zemalja i četiri različita kontinenta u jednom malom istrošenom taksiju; Evropa, Južna Amerika, Afrika i Azija. Vozeći se tako, u jednom trenutku naš vozač je krenuo da pretiče jedan auto, što se na kraju i nije ispostavilo kao baš pametna ideja. U moru auta i motora koji neprestano zuje ulicama Marakeša zaletili smo se i udarili u vozilo ispred nas.

Pet zemalja i četiri različita kontinenta u jednom malom istrošenom taksiju; Evropa, Južna Amerika, Afrika i Azija. Vozeći se tako, u jednom trenutku naš vozač je krenuo da pretiče jedan auto, što se na kraju i nije ispostavilo kao baš pametna ideja. U moru auta i motora koji neprestano zuje ulicama Marakeša zaletili smo se i udarili u vozilo ispred nas.

Maroko 2019 Šoping

Ovdje možete kupiti i voće, začine, hranu, kožu, pamuk, tepihe, kao i čuveni argan, biljku sličnoj maslini na koju su Marokanci jako ponosni. U slučaju da tezga na kojoj ste nema taj proizvod, ne brinite se, jer će vam je stvoriti od nekud.

Desilo nam se da smo u jednoj prodavnici tepiha pitali gdje se mogu kupiti fini suveniri od drveta. Čovjek je samo otišao iza jedne zavjese i nakon minute vratio se sa punim rukama raznih drvenih figurica u obliku kamile. Šta da vam kaže, to je Maroko. Zalutajte uskim uličicama, uživajte u šarenilu koje vas okružuje na svakom pogledu i doživite ovu zemlju na pravi način.

Izvor@ riopricesaputovanja.com

https://www.riopricesaputovanja.com/v1/vodic-za-putovanje-u-maroko/