Marsa Alam je poznata i po smaragdno-tirkiznom moru. Gosti  ovde mogu da uživaju u netaknutoj prirodi nacionalnih parkova koji su smešteni u koralnim grebenima, kao i u plivanju sa kornjačama i posmatranju, raznih riba, oktopoda i morskih krava. Ovaj raj za ronioce sa prelepim luksuznim resortima i istorijskim spomenicima u okolini, svima omogućava provod po želji i obećava da nikog neće ostaviti ravnodušnim.Ponuda hotela.

Marsa Alam je nesumnjivo jedno od najmađih letovališta u Egiptu. Smešteno na zapadoj obali Crvenog mora i 220km od Hurgade, Pored prelepih peščanih plaža, među kojima je najpoznatija Abu Dabbab, Marsa Alam je poznata i po smaragdno-tirkiznom moru. Gosti  ovde mogu da uživaju u netaknutoj prirodi nacionalnih parkova koji su smešteni u koralnim grebenima, kao i u plivanju sa kornjačama i posmatranju, raznih riba, oktopoda i morskih krava. Ovaj raj za ronioce sa prelepim luksuznim resortima i istorijskim spomenicima u okolini, svima omogućava provod po želji i obećava da nikog neće ostaviti ravnodušnim. Ponuda hotela.nekada skriveni biser, ovo mesto je pre desetak godina  postalo atraktivno i dostupno svima. Pored prelepih peščanih plaža, među kojima je najpoznatija Abu Dabbab.

nekada malo ribarsko selo na obali Crvenog mora, od 2001.godine kada je otvoren medjunarodni aerodrom, postalo je popularno turističko letovalište u Egiptu za koje mnogi smatraju da će za nekoliko godina postati zanimljivije od Hurgade i Sharm el Sheikha. više od 65 hotelskih resorta, mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi, kao i raznovrsna hotelska ponuda. Port Ghalib, savremeno uređena marina za 1000 jahti sa prodavnicama, kafićima, restoranima, luksuznim stanovima i hotelima, nalazi se na 5 km od aerodroma.

Marsa Alam Paketi u pdf-u
Brayka Bay Resort
Detalje
yalla travel MALIKIA RESORT ABU DABBAB (16)
Malikia Resort Abu Dabbab
Detalje
Calimera Habiba Beach
Detalje
Jaz Samaya Resort
Detalje
Sentido Oriental Dream
Detalje
Pensee Royal Garden
Detalje
Albatros Sea World
Detalje
Novotel Marsa Alam
Detalje
Concorde Moreen Beach
Detalje

Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Sobe se mogu razlikovati usled promene nameštaja, redekoracije, renoviranja, pogleda i pozicije sobe
Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate, ne mogu biti relevantne.

Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Prema zvaničnim propisima, prvog dana aranžmana u sobe se ulazi nakon 14:00h, a iste se poslednjeg dana napuštaju do 10:00h. Agencija “Yalla Travel & Service” proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje da će iste biti ispunjene (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe).

Svi objekti u ponudi agencije Yalla Travel su kategorizovani od strane lokalnih (regionalnih) institucija. Kategorizacije su različitog stepena i kvaliteta i nisu uporedive

Sve cene su date za smeštaj po osobi u standardnoj dvokrevetnoj sobi (ukoliko nije drugačije naglašeno u cenovniku). Treći/četvrti ležaj je tzv pomoćni ležaj i može biti drugačijih karakteristika (manji od normalnog ili krevet na rasklapanje, fotelje, sofe ili kamp kreveti žičane konstrukcije) što se može odraziti na udobnost smeštaja putnika bez obzira na kategoriju hotela u ponudi (važi i za hotele sa 5*) .

U promo brošuri ili na web sajtu nije moguće objaviti fotografije svih vrsta smeštajnih jedinica hotela (standard sobe, superior sobe, lux sobe, studija, apartmana, family sobe…).

Produžetak boravka u sobama poslednjeg dana odobrava isključivo recepcija hotela uz nadoknadu na licu mesta.
Sve navedene usluge ili sadržaji hotela samo označavaju da ih hotel poseduje ali ne i da su besplatni, sem ako je izričito navedeno tako: free (, sef, fitnes, masaža, sauna, sportski tereni…)
Besplatan internet ili oznaka WIFI ne podrazumeva jak signal ili brz internet u svim delovima hotela. Internet može biti sporiji u određenim delovima hotela kao I u određeno doba dana.

U hotelima koji uslugu ishrane pružaju po principu švedskog stola – samoposluživanje, hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja gostiju, u nekim periodima, servira meni izbor 2 – 3 jela posluženje za stolom umesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge. Hoteli zadržavaju pravo promene navedene usluge bez prethodnog obaveštavanja agencije organizatora.
Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Trajanje aranžmana odredjeno je brojem kalendarskih dana, računajući od dana početka do dana završetka putovanja, a ne brojem časova izmedju časa polaska i povratka.

Karakteristike služenja obroka u hotelima i All inclusive usluge Vrsta i kvalitet usluga u hotelima sa all inclusive (sve uključeno) uslugom je različita, te svaki hotel posebno u ponudi poseduje svoj koncept programa sve uključeno.

Svi koncepti usluga su dostupni u agenciji i podložni su promenama od strane hotela bez prethodnog obaveštenja agencije o tome. Korišćenje klima uređaja je u većini hotela moguće samo ako su zatvorena vrata i prozori u sobama.

Klimatizovane sobe u opisima hotela ne podrazumevaju da su sve hotelske prostorije klimatizovane.

Pojedine delove hotela nemoguće je klimatizovati u potpunosti (ulazna predvorja i slično) zato je temperatura u njima prilagođena mogućnostima klimatizacije tih prostorija. Vrlo često u hotelima sa 2*, 3* ili čak i 4* klima uredjaji u zajedničkim prostorijama rade smanjenim intezitetom bez obzira na spoljašnju temperaturu.

Spisak usluga all inclusive čine sastavni deo programa putovanja. Vreme rada klima uređaja razlikuje se u zavisnosti od hotela i ne podrazumeva 24h neprekidnog trajanja. Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti.