Šarm el Šeik letovalište u Egiptu,Fascinantne plaže i čudesni svet pod vodom čine ga veoma privlačnim za turiste. Najviša tačka Sinajskih planina, Mojsijeva gora, udaljena je od Š Sharma 80 kilometara. Pažnju turista privlači i manastir svete Katarine i Nacionalni park “Ras Muhamed”.Uz brojne sportove na vodi, ronjenje, vožnju džipovima i jahanje kamila kroz pustinju, gostima sigurno neće biti dosadno.Šarm el Šeik se nalazi na 80 km od Kaira, na samom jugu sinajskog poluostrva, u azijskom delu Egipta. Povoljna klima I izuzetan geografski položaj uticali su da ovo letovalište izraste u jedno od najlepših I naj-popularnijih ne samo u Egiptu, već u ovom delu sveta.
Obala je duga 1 km i čine je tri koralna zaliva Nama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay. Okružena je beduinskim naseljima, planinama i pustinjom. Zaliv Nama Bay je na-jpoznatiji centar Šarm el Šeik-a u kojem se duž šetališta nalazi veliki broj hotela, kafića, restorana, prodavnica, što ga čini srcem događaja i večernjih provoda.

Prevoz u Šarm el Šeik u većim gradovima i letovalištima se koristi taksi ili mini bus (za cenu prevoza je moguće cenkanje). U Kairu je moguće koristiti i metro.

Šarm el Šeik Paketi u pdf-u

Tropitel Naama Bay

NOVOTEL

Grand Rotana Resort & Spa

Cleopatra Luxury Resort

HYATT REGENCY

Baron Resort Sharm

SAVOY SHARM

Barceló Tiran Sharm

Domina Aquamarine Hotel & Resort

Hilton Dreams resort